Передній бампер ARB Deluxe для Toyota Prado 150 13+

Новий передній бампер ARB Deluxe для Toyota Prado 150 13+ (face-lift)

Дизайн та розробка:

Передний бампер ARB Deluxe для Toyota Prado 150 13+Компанія Toyota оновила зовнішній вигляд популярного позашляховика Prado наприкінці 2013 року – новий дизайн отримала фальш-решітка радіатора та блок фар головного світла.

Незважаючи на те, що візуально оновлений позашляховик не дуже відрізняється від свого попередника, фахівцям ARB довелося перепроектувати безліч ключових компонентів для установки бампера ARB Deluxe. Були створені абсолютно нові кріпильні кронштейни, завдяки яким бампер не перекриває радіаторні грати і нижні частини фар головного світла.

Для того, щоб забезпечити оптимальні кути атаки та звиси при використанні автомобіля на бездоріжжі, бампер розташовується максимально високо, наскільки це дозволяє конструкція автомобіля.

Через це нижня частина оригінальних габаритних вогнів знаходиться нижче верхньої кромки бампера. Щоб зменшити відблиски від цих вогнів, бампер поставляється із захисною поліуретановою плівкою 3М, стійкою до впливу ультрафіолету.

Бампер ARB Deluxe bar для Prado 150 також оснащений новими світлодіодними габаритними вогнями/індикаторами повороту. Фірмовий індикатор ARB складається з 16 помаранчевих світлодіодів для «поворотників» та 4-х білих світлодіодів для габаритних вогнів. Нові світлодіодні індикатори повністю відповідають нормам безпеки та можуть використовуватись на дорогах загального користування. Безперечними перевагами світлодіодних блоків є низьке енергоспоживання, водонепроникність, водозахищений роз'єм для підключення на задній стінці та міцне полікарбонатне скло.

Новий дизайн блок-фар змусив інженерів компанії переробити дизайн захисних дуг, щоб вони не перекривали світло головних фар. Труби розташовані приблизно на 30 мм глибше, ніж на бамперах для попередніх моделей Prado. Для встановлення захисту передніх крил (артикул 4421040) потрібно видалити близько 30 зайвих міліметрів труби. Інструкцію з встановлення бампера було оновлено відповідним чином.

У стандартній комплектації бампер поставляється із бічними захисними панелями та центральним захистом. Бічні панелі мають 35 мм вільного ходу для компенсації рухів кузова на рамі.

Для моделі Prado VX буде розроблено абсолютно інший передній бампер, оскільки ці моделі оснащені такими опціями, як світлодіодні головні фари, омивачі фар, денні ходові вогні (DRL), передні датчики парктроніка, система запобігання лобовому зіткненню (CSS) та радар круїз-контролю . Радар круїз-контролю тепер розташований нижче в ґратах, тому буде потрібно його перенесення. Грунтуючись на перерахованому вище, ми не рекомендуємо встановлювати бампер ARB Deluxe для GX/GXL на модель Prado 150 VX.

Ключові особливості:

  • Бампер Deluxe спроектований спеціально для автомобілів 2014 Prado GX та GXL
  • Сталева конструкція для максимального захисту
  • Посилені бічні секції складної форми, що забезпечують оптимальні кути атаки та звиси
  • Спеціальні смужки захищають краї бампера, що виступають.
  • Цілісні стійки в передній частині бампера підсилюють зовнішню секцію
  • Ретельно спроектована система кріплення бампера, сумісна з системою Air-bag
  • Бампер додає близько 200 мм до загальної довжини автомобіля (включаючи уретанові відбійники).
  • Сумісний з електричними лебідками Warn із тяговим зусиллям до 10000 фунтів (близько 4,5 тонн)
  • Дві «п'ятки» для встановлення домкратів серії Hi-Lift
  • Отвори для встановлення додаткових фар IPF та ARB
  • Окантовка габаритів та протитуманок із міцного пластику
  • Покритий спеціальною поліуретановою плівкою 3М, стійкою до впливу УФ, для зменшення відсвітів та відблисків від заводських габаритних вогнів.
  • Світлодіодні габарити/індикатори поворотів
  • Міцні уретанові відбійники
  • Два кронштейни для кріплення антен
  • Бампер пофарбований чорною зносостійкою порошковою фарбою. Можливе замовлення бампера у колір автомобіля.

Отверстия для дополнительных фарОтвори для додаткових фар:

У бампері Deluxe передбачені місця під встановлення додаткових фар, наприклад, таких як ARB Intensity або IPF 808, 800 і 900. Ці отвори зроблені за допомогою лазерного різака і розташовані на верхньому ребрі центральної секції бампера.

Примітка: бампер має додаткові отвори для встановлення світлодіодних фар ARB Intensity.

Кронштейны для антеннКронштейни для антен:

Два кронштейни для кріплення антен вварені в центральну трубу і дозволяють кріпити УКХ/СВ радіо антени та антени для мобільного зв'язку.


Совместимость с лебедкамиСумісність із лебідками:

Бампер Deluxe для Prado GX/GXL 2014 сумісний з наступними лебідками:

  • Warn M8000, XD9000, XP9.5 та XDC 9.5
  • Warn ZEON 8, 8-S, 10 и 10-S

Для встановлення потрібні додаткові настановні комплекти, залежно від моделі:

  • Для Warn ZEON потрібний к-кт короткої електропроводки (№W89965)
  • Для лебідок з синтетичним тросом потрібен к-кт проставок тросоукладача (№3500600)


ПротивотуманкиПротитуманки:

У стандартній комплектації у бампері встановлені світлодіодні габаритні/індикаторні вогні. Як опція також пропонується комплект протитуманних фар ARB (артикул №6821201).

Для моделей GX необхідно встановити «Електропроводку додаткових фар ARB» (артикул №3500440).

Для моделей GXL також необхідно встановити «Електропроводку додаткових фар», оскільки оригінальне проведення протитуманних фар не розраховане на те навантаження, яке дають лампи 55 Ватт, що використовуються у фарах ARB.


Места для установки домкрата Hi-LiftМісця для встановлення домкрата Hi-Lift:

Кожен бампер обладнаний двома посиленими "п'ятами" для встановлення домкратів серії Hi-Lift.